Sladak kupus sa piletinom je jedno od klasičnih jela koje su nam često pravile mame i bake. Od jedne glavice kupusa dobićete punu šerpu i imati ručak za dva dana. U hladnim danima ovo jelo greje stomake i obezbeđuje neophodne vitamine da bi telo ostalo zdravo. Ukoliko do sada niste pravili vreme je da probate.
- Sastojci:
- 1 glavica kupusa
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 500 g piletine
- so, biber, peršun, slatka paprika, ljuta paprika, lovorov list
- 200 g pančete
- 300 ml paradajz soka
- ulje
Priprema:
U šerpi najpre propržite luk i šargarepu. Zatim dodajte piletinu iseckanu na kockice. Dinstajte dok se sve ne uprži. nakon toga dodajte seckan kupus, nalijte malo vode, ubacite lovorov list i krčkajte dok kupus skroz ne omekša. Ubacite seckanu pančetu, paradajz sos i ostale začine. Kuvajte još 10 ak minuta i sklonite sa ringle.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem