Sladak kupus sa piletinom je jedno od klasičnih jela koje su nam često pravile mame i bake. Od jedne glavice kupusa dobićete punu šerpu i imati ručak za dva dana. U hladnim danima ovo jelo greje stomake i obezbeđuje neophodne vitamine da bi telo ostalo zdravo. Ukoliko do sada niste pravili vreme je da probate.
- Sastojci:
- 1 glavica kupusa
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 500 g piletine
- so, biber, peršun, slatka paprika, ljuta paprika, lovorov list
- 200 g pančete
- 300 ml paradajz soka
- ulje
Priprema:
U šerpi najpre propržite luk i šargarepu. Zatim dodajte piletinu iseckanu na kockice. Dinstajte dok se sve ne uprži. nakon toga dodajte seckan kupus, nalijte malo vode, ubacite lovorov list i krčkajte dok kupus skroz ne omekša. Ubacite seckanu pančetu, paradajz sos i ostale začine. Kuvajte još 10 ak minuta i sklonite sa ringle.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus