Sladak kupus sa piletinom je jedno od klasičnih jela koje su nam često pravile mame i bake. Od jedne glavice kupusa dobićete punu šerpu i imati ručak za dva dana. U hladnim danima ovo jelo greje stomake i obezbeđuje neophodne vitamine da bi telo ostalo zdravo. Ukoliko do sada niste pravili vreme je da probate.

  • Sastojci:
  • 1 glavica kupusa
  • 1 crni luk
  • 1 šargarepa
  • 500 g piletine
  • so, biber, peršun, slatka paprika, ljuta paprika, lovorov list
  • 200 g pančete
  • 300 ml paradajz soka
  • ulje

Priprema:

U šerpi najpre propržite luk i šargarepu. Zatim dodajte piletinu iseckanu na kockice. Dinstajte dok se sve ne uprži. nakon toga dodajte seckan kupus, nalijte malo vode, ubacite lovorov list i krčkajte dok kupus skroz ne omekša. Ubacite seckanu pančetu, paradajz sos i ostale začine. Kuvajte još 10 ak minuta i sklonite sa ringle.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE