Svaka domaćica ima neki svoj recept za ćufte u sosu. Svi vole ove mesnate loptice, a tek kada probate u sosu od belog vina, nema sumnje da ćete ih stalno praviti na ovaj način. Spremne su za 20 minuta, a možete ih poslužiti uz pire krompir ili pirinač.
- Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa
- 1 jaje
- 60 g parmezana
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 čen belog luka
- 2 kašike peršuna
- pola šolje prezli
- 2 kašike mleka
- so i biber po ukusu
- brašno
- 120 ml suvog belog vina
- 120 ml vode
Priprema:
U velikoj posudi pomešajte mleveno meso, jaje, parmezan, beli luk, maslinovo ulje, peršun, prezle, mleko, so i biber. Od mešavine mesa formirajte loptice i svaku uvaljajte u brašno. Zagrejte još malo maslinovog ulja u tiganju i pecite ćufte po 5 minuta po strani, ili dok ne postanu hrskave i zlatne boje. U tiganj sipajte vino i vodu i kuvajte na tihoj vatri još 10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus