Većina domaćica uvek u zamrzivaču ima neki komad piletine, koji dobro dođe kada želite da spremite ukusan, a jednostavan ručak. Za ovaj recept koriste se bataci, a vi možete da iskoristite i belo meso, karabatake, pa čak i krilca, u zavisnosti šta najviše volite. Bataci u kremastom sosu od pečuraka i belog vina biće savršeno sočni i mekani, da će se sami odvajati od kosti. Obradujte porodicu jelom kao iz najboljeg restorana. 

Sastojci:
6 pilećih bataka 
50 g putera
2 glavice luka
4 čena belog luka
120 g slanine
250 g pečuraka
350 ml belog vina
250 ml pavlake za kuvanje
2 kašike maslinovog ulja
so, biber
vezica peršuna

Priprema:

Puter i malo maslinovog ulja sipajte u dublji tiganj i stavite na šporet da se zagreje. Batake posolite, pobiberite i pržite da dobije lepu zlatnu boju sa svih strana, pa ih izvadite na tanjir. Luk sitno naseckajte i stavite na ulje na kome ste pržili piletinu, dodajte slaninu naseckanu na kockice, pa sve zajedno dinstajte. Kad je luk omekšao dodajte beli luk i sve pržite još nekoliko sekundi, pa izvadite na tanjir na koji ste izvadili piletinu. U tiganj dodajte tanko isečene pečurke i dinstajte najmanje pet minuta, dok u potpunosti ne omekšaju. Vratite piletinu i dinstani luk sa slaninom, sve promešajte, zalijte belim vinom, ostavite da provri i pustite da lagano krčka 15-20 minuta dok se piletina u potpunosti ne skuva. Nakon toga, sipajte pavlaku za kuvanje i ostavite da nepokriveno krčka još 10 minuta, začinite solju i biberom, a na kraju dodajte sveže naseckan peršun.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE