Piletina je izbor mnogih ljudi bilo da je u pitanju belo meso, bataci, krilca... Donosimo vam jednostavan recept za nikad sočnije batake koji se pripremaju u sosu od meda i belog luka. Toliko su ukusni da im niko neće odoleti, a priprema je zaista jednostavna. Ovaj recept je popularan na YouTubu i videlo ga je preko milion ljudi, a možete da ga poslužite sa pečenim krompirom.
Sastojci:
- 6-8 bataka ili karabataka
- 1 crni luk
- 2 kašičice origana
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike limunovog soka
- 6 čenova belog luka
- 1/2 šolje meda
- 1/3 šolje slatkog čili sosa
- 3 kašike soja sosa
- 1 kašika smeđeg šećera
- 1 kašika senfa
- 1 kašika kukuruznog skroba
- 2 kašike vode
Priprema:
Pomešajte maslinovo ulje, limunov sok, origano, so, biber, med, čili sos, soja sos, šećer i senf. Dobro sjedinite, pa uvaljajte meso u smesu. Pokrijte i ostavite da se marinira minimum pola sata. Zatim meso propržite na ulju ili puteru dok ne dobije lepu zlatnu boju. Izvadite meso na tanjir i u istom tiganju propržite mleveni beli i crni luk. Posle 2 minuta dodajte marinadu koja je ostala i krčkajte par minuta, pa dodajte skrob koji ste pomešali sa vodom kako bi se sos zgusnuo. Vratite meso i ostavite još par minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus