Piletina je izbor mnogih ljudi bilo da je u pitanju belo meso, bataci, krilca... Donosimo vam jednostavan recept za nikad sočnije batake koji se pripremaju u sosu od meda i belog luka. Toliko su ukusni da im niko neće odoleti, a priprema je zaista jednostavna. Ovaj recept je popularan na YouTubu i videlo ga je preko milion ljudi, a možete da ga poslužite sa pečenim krompirom. 

Sastojci: 

  • 6-8 bataka ili karabataka
  • 1 crni luk 
  • 2 kašičice origana
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašike limunovog soka
  • 6 čenova belog luka
  • 1/2 šolje meda
  • 1/3 šolje slatkog čili sosa
  • 3 kašike soja sosa
  • 1 kašika smeđeg šećera
  • 1 kašika senfa
  • 1 kašika kukuruznog skroba
  • 2 kašike vode

Priprema: 
Pomešajte maslinovo ulje, limunov sok, origano, so, biber, med, čili sos, soja sos, šećer i senf. Dobro sjedinite, pa uvaljajte meso u smesu. Pokrijte i ostavite da se marinira minimum pola sata. Zatim meso propržite na ulju ili puteru dok ne dobije lepu zlatnu boju. Izvadite meso na tanjir i u istom tiganju propržite mleveni beli i crni luk. Posle 2 minuta dodajte marinadu koja je ostala i krčkajte par minuta, pa dodajte skrob koji ste pomešali sa vodom kako bi se sos zgusnuo. Vratite meso i ostavite još par minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE