Faširane šnicle su oduvek omiljeno jelo jer se lako prave, a baš su ukusne. Ako ih pravilno začinite i ostavite meso da malo odstoji u frižideru napravićete najsočnije faširane šnicle. Predlažemo vam da poslužite sa belim sosom i uživaćete u svakom zalogaju. Naravno ako želite, poslužite i sa sezonskom salatom. 

Sastojci:

  • 900 g mlevenog mesa 
  • 1 kašičica tucane paprike 
  • 2 kašičice slatke paprike 
  • 1 kašičica korijandera 
  • 1 crni luk 
  • 1 veza peršuna
  • 3 čena belog luka 
  • 1 jaje 

Za sos:

  • 1 kašika jogurta ili pavlake 
  • 2 kašike majoneza 
  • 1 kašičica kečapa 
  • 1/3 kašičice bibera 
  • 1/2 kašičice sirćeta

Priprema:
U mleveno meso dodajte so, biber, tucanu papriku, slatku papriku korijander, jaje, seckani peršun i rendani crni i beli luk. Pre nego što dodate rendani luk, lepo ga procedite od viška vode. Dobro sjedinite sve sastojke, pa pokrijte meso i stavite u frižider nekih 20 minuta. Dok je meso u frižideru napravite sos. Pomešajte jogurt, majonez, kečap, biber i sirće i promešajte. Oblikujte faširane šnicle i ispržite. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE