Faširane šnicle su oduvek omiljeno jelo jer se lako prave, a baš su ukusne. Ako ih pravilno začinite i ostavite meso da malo odstoji u frižideru napravićete najsočnije faširane šnicle. Predlažemo vam da poslužite sa belim sosom i uživaćete u svakom zalogaju. Naravno ako želite, poslužite i sa sezonskom salatom.
Sastojci:
- 900 g mlevenog mesa
- 1 kašičica tucane paprike
- 2 kašičice slatke paprike
- 1 kašičica korijandera
- 1 crni luk
- 1 veza peršuna
- 3 čena belog luka
- 1 jaje
Za sos:
- 1 kašika jogurta ili pavlake
- 2 kašike majoneza
- 1 kašičica kečapa
- 1/3 kašičice bibera
- 1/2 kašičice sirćeta
Priprema:
U mleveno meso dodajte so, biber, tucanu papriku, slatku papriku korijander, jaje, seckani peršun i rendani crni i beli luk. Pre nego što dodate rendani luk, lepo ga procedite od viška vode. Dobro sjedinite sve sastojke, pa pokrijte meso i stavite u frižider nekih 20 minuta. Dok je meso u frižideru napravite sos. Pomešajte jogurt, majonez, kečap, biber i sirće i promešajte. Oblikujte faširane šnicle i ispržite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus