Kao deca često smo za doručak jeli jelo od bajatog hleba i domaćeg sira, a danas je popara jelo koje je malo zapostavljeno. Ukoliko želite da se prisetite kako su domaćice u staroj Jugoslaviji pripremale poparu recept je u nastavku.
Sastojci:
- pola bajatog hleba
- 1 šolja mleka
- 3 čaše vode
- 1-2 kriške sira
- so
Priprema:
Hleb isecite na kockice i stavite u šerpu. Sipajte mleko i vodu i promešajte. Dodajte izdrobljen sir i posolite ako sir nije slan. Kuvajte dok hleb ne upije tečnost. Servirajte toplo.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem