Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POPARA SA SIROM OD BAJATOG HLEBA: Doručak koji je bio omiljen u staroj Jugoslaviji

Autor Aleksandra Ljubičić

Evo kako da napravite pravu starinsku poparu.

 Popara1692984799.jpg Izvor: Shutterstock

Kao deca često smo za doručak jeli jelo od bajatog hleba i domaćeg sira, a danas je popara jelo koje je malo zapostavljeno. Ukoliko želite da se prisetite kako su domaćice u staroj Jugoslaviji pripremale poparu recept je u nastavku.

Sastojci:

  • pola bajatog hleba
  • 1 šolja mleka
  • 3 čaše vode
  • 1-2 kriške sira
  • so

Priprema:

Hleb isecite na kockice i stavite u šerpu. Sipajte mleko i vodu i promešajte. Dodajte izdrobljen sir i posolite ako sir nije slan. Kuvajte dok hleb ne upije tečnost. Servirajte toplo.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti