Recept za najsočniju piletinu koja pliva u sosu je pred vama. Toliko je ukusna da možete da je kuvate nekoliko dana uzastopno i da vam nije dosadno da je jedete. Ne morate da imate kulinarske veštine da biste napravili ovo neverovatno ukusno jelo. 

Sastojci:

  • 3 pileća prsa
  • so, biber
  • 5 čenova belog luka
  • 1 crni luk
  • pola šolje pilećeg bujona ili tople vode
  • pola šolje pavlake za kuvanje
  • šaka peršuna
  • sok od pola limuna
  • 2 kašike putera
  • 2 kašike maslinovog ulja

Priprema:

Zagrejte maslinovo ulje pa stavite 2 čena belog luk, koji nije skroz oljušten, već samo zgnječen. Pileća prsa zasecite kao harmoniku pa začinite biberom i solju. Stavite da se prži dok ne porumeni sa obe strane. Crni luk i preostali beli isecite na sitno. Izvadite pileća prsa i ostavite sa strane. Izvadite i beli luk. U isti tiganj stavite puter pa ubacite seckan luk. Kad postane staklast dodajte bujon ili toplu vodu, pavlaku, peršun i sok od limuna. Začinite po ukusu i krčkajte par minuta potom vratite meso i krčkajte sve zajedno još malo u poklopljenom tiganju.

zvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE