Recept za najsočniju piletinu koja pliva u sosu je pred vama. Toliko je ukusna da možete da je kuvate nekoliko dana uzastopno i da vam nije dosadno da je jedete. Ne morate da imate kulinarske veštine da biste napravili ovo neverovatno ukusno jelo.
Sastojci:
- 3 pileća prsa
- so, biber
- 5 čenova belog luka
- 1 crni luk
- pola šolje pilećeg bujona ili tople vode
- pola šolje pavlake za kuvanje
- šaka peršuna
- sok od pola limuna
- 2 kašike putera
- 2 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Zagrejte maslinovo ulje pa stavite 2 čena belog luk, koji nije skroz oljušten, već samo zgnječen. Pileća prsa zasecite kao harmoniku pa začinite biberom i solju. Stavite da se prži dok ne porumeni sa obe strane. Crni luk i preostali beli isecite na sitno. Izvadite pileća prsa i ostavite sa strane. Izvadite i beli luk. U isti tiganj stavite puter pa ubacite seckan luk. Kad postane staklast dodajte bujon ili toplu vodu, pavlaku, peršun i sok od limuna. Začinite po ukusu i krčkajte par minuta potom vratite meso i krčkajte sve zajedno još malo u poklopljenom tiganju.
zvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno