Piroške su ruske i ukrajinske pečene ili pržene lepinje u obliku čamca sa raznim nadevima. One su popularna ulična hrana u istočnoj Evropi. Obično se piroške prave od testa, ali sada probajte i verziju sa mlevenim mesom i krompirom.
Sastojci:
- 700 g krompira
- 400 g mlevenog mesa po izboru
- so, paprika, peršun, mirođija
- 1 čen belog luka
- 1 struk praziluka
- 1 paradajz
- 2 jajeta
- 500 g brašna
Priprema:
Na ulju propržite crni i beli luk pa dodajte mleveno meso. Dinstajte pa začinite i dodajte seckan paradajz. Krompir ogulite, isecite na manje komade i stavite da se kuva u posoljenoj vodi. Kada je gotov procedite i izgnječite ga. Sačekajte da se malo ohladi pa dodajte jaje i mešavinu sa mesom. Sve sjedinite. Ubacite seckan praziluk, peršun, mirođiju i brašno pa umesite rukama. Ruke malo nauljite pa uzimajte smesu, formirajte željeni oblik i pržite ili pecite u rerni po izboru.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom