Piroške su ruske i ukrajinske pečene ili pržene lepinje u obliku čamca sa raznim nadevima. One su popularna ulična hrana u istočnoj Evropi. Obično se piroške prave od testa, ali sada probajte i verziju sa mlevenim mesom i krompirom.

Sastojci:

  • 700 g krompira
  • 400 g mlevenog mesa po izboru
  • so, paprika, peršun, mirođija
  • 1 čen belog luka 
  • 1 struk praziluka
  • 1 paradajz
  • 2 jajeta 
  • 500 g brašna

Priprema:

Na ulju propržite crni i beli luk pa dodajte mleveno meso. Dinstajte pa začinite i dodajte seckan paradajz. Krompir ogulite, isecite na manje komade i stavite da se kuva u posoljenoj vodi. Kada je gotov procedite i izgnječite ga. Sačekajte da se malo ohladi pa dodajte jaje i mešavinu sa mesom. Sve sjedinite. Ubacite seckan praziluk, peršun, mirođiju i brašno pa umesite rukama. Ruke malo nauljite pa uzimajte smesu, formirajte željeni oblik i pržite ili pecite u rerni po izboru.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE