Rolat od piletine, pa još punjen kačkavaljem i šunkom, je specijalitet za sve prave gurmane, a od same pomisli na njega kreće voda na usta. Obogatiće svaku trpezu, a sama priprema nije previše komplikovana, bitno je samo da nađete kvalitetne sastojke. Za poseban šmek, rolat umotajte u slaninicu, a toliko je ukusan da vam nije potreban ni jedan prilog, osim možda salate po izboru. Priredite sebi i svojim ukućanima pravi gurmanski ručak i napravite ovaj punjeni rolat od pilećeg mesa. 

Sastojci:

  • 1 kg mlevenog pilećeg mesa
  • 1 kašičica soli
  • pola kašičice bibera
  • 2 kašičice belog luka u prahu
  • 1 jaje
  • 60 g prezli
  • 2 kašike mleka
  • 7 listova kačkavalja
  • 12 listova šunke
  • 2 glavice luka
  • 200 g tanko nasečene slanine

Priprema:

Prvo luk isecite na tanke trakice i pržite na ulju da se zastali i dobije lepu karamelizovanu boju. Mleveno meso stavite u dublju činiju, pomešajte sa svim začinima, dodajte jaje, prezle i mleko, pa dobro izmešajte, tako da se svi sastojci dobro povežu, najbolje rukama. Meso rasporedite na providnu foliju u oblik pravougaonika, debljine oko 1 centimetar. Poređajte ravnomerno listove kačkavalja, zatim preko njega stavite šunku, a potom rasporedite karamelizovan luk. Uz pomoć folije pažljivo zamotajte rolat i malo oblikujte rukama. Vodite računa da krajeve dobro zatvorite, da vam tokom pečenja sir ne iscuri. Preko rolata poređajte slaninu isečenu na tanke listove, tako da ga lepo obložite sa svih strana. Pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko sat vremena.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE