Krompir je nezaobilazan deo svakog porodičnog ručka i obično se servira kao prilog uz meso. Međutim, on može biti i glavna zvezda jela poput ovog recepta u nastavku. Napravite zapečeni krompir u bešamel sosu, dodajte kačkavalj i malo šunke i eto gurmanskog ručka. Niko neće odoleti ovom specijalitetu.

Sastojci:

  • 8 krompira
  • 40 g putera
  • 25 g brašna
  • 400 ml mleka
  • so, biber, muskantni oraščić
  • 150 g kačkavalja
  • 4 lista kuvane šunke ili obične
  • parmezan

Priprema:

Krompir kuvajte 10 minuta. U šerpici otopite puter pa dodajte brašno. Mešajte sve vreme da se ne zalepi, treba malo da porumeni. Potom sipajte mleko i mešajte dok se ne zgusne. Na kraju dodajte so, biber i muskantni oraščić. Krompir isecite na kolutove. Dno četvrtastog pleha premažite sa malo bešamela, potop prekrijte kolutovima krompira u jednom sloju. Posolite i pobiberite. Premažite opet bešamelom. Stavite rendan kačkavalj pa 2 lista kuvane šunke i parmezan. Ponovite postupak. Završite sirom i parmezanom. Pecite u rerni 40 minuta na 180 stepeni.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE