Sezona šljiva je uveliko u toku i domaćice ih uglavnom koriste da naprave džem, slatko, ili neki ukusan kolač. Ali šljive se odlično slažu sa mesom i daju mu finu aromu. Isprobajte recept u nastavku za piletinu u sosu od šljiva, i sigurni smo da će vam postati jedno od omiljenih jela.
Sastojci:
- 600 g pilećih prsa
- pola kašičice kurkume
- pola kašičice majčine dušice
- so, biber
- 1 kašika meda
- 1 čen belog luka
- 1 kašika maslinovog ulja + za podmazivanje pleha
- 8-10 šljiva
- 1 crni luk
Priprema:
Isecite pileća prsa na tanje šnicle. U jednoj činiji pomešajte kašiku ulja, med, začine i izgnječen beli luk. Prelijte meso ovom mešavinom. Ostavite pileća prsa da se mariniraju 1 do 2 sata. Crni luk isecite sitno pa ga ubacvite u nauljen pleh. preko poređajte piletinu, pa između svakog parčeta ubacite po krišku šljive. Pecite 35 - 40 minuta na 200°C sa folijom, pa skinite foliju i pecite još 15 minuta na 200°C.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus