Belo meso možete da kuvate na različite načine. Međutim, može da bude komplikovano za pripremu jer ima tendenciju da se osuši. Ako ga pripremite na ovaj način meso neće biti suvo i gumeno, već neverovatno sočno i mekano. Sastojke imate kod kuće, tako da ne samo što je jednostavno, nego je i jeftino.
Sastojci:
- 2 pileća filea
- 2 kašike putera
- 1 kašika maslinovog ulja
- 3 grančice timijana
- 1 crni luk
- 3 čena belog luka
- 1 šolja suvog belog vina ili pilećeg bujona
- 2 kašike brašna
Priprema:
Meso dobro posolite i pobiberite, pa ih premažite brašnom. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i puter, pa pržite meso dok ne postane zlatno smeđe. U međuvremenu, oljuštite i isecite na rebarca crni luk. Očistite čen belog luka i ostavite ih cele. Gurnite meso na jednu stranu tiganja, dodajte narezani luk, čenove belog luka i grančice timijana. Dobro promešajte, pa stavite meso preko luka (piletina treba da pokrije sav crni i beli luk). Sipajte belo vino ili bujon i pecite na 180°C oko 20-25 minuta. Pečeno meso ostavite da odstoji u tiganju 10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus