Postoji mnogo različitih recepata sa piletinom i svaki je na svoj način poseban. Ono što izdvaja ovaj recept od drugih je kremast sos nalik na bešamel u koji se ukrčka piletina sa pešurkama i lukom pa se sve potom zapeče. Rezultat je fantastičan ručak koji će oduševiti sve prisutne.
Sastojci:
- 500 g filea
- 400 g šampinjona
- 400 ml pavlake za kuvanje
- 1 kašika brašna
- 2 crna luka
- maslac za prženje
- 100 g sira
- so, biber
Priprema:
Isecite pileći file na trakice. Posolite i pobiberite. Pržite sa obe strane po 1 minut. Isecite pečurke i luk. Propržite luk i pečurke, koje ste iseckali sitno. Pržite brašno do zlatno smeđe boje. Sipajte pavlaku i kuvajte dok se ne zgusne uz stalno mešanje. Posolite i pobiberite po ukusu. Pomešajte piletinu, pečurke, luk i sos. Podmazati kalup puterom. Stavite piletinu sa pečurkama, lukom i sosom. Pospite sirom. Pecite 10-15 minuta na 180°C.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus