Postoji mnogo različitih recepata sa piletinom i svaki je na svoj način poseban. Ono što izdvaja ovaj recept od drugih je kremast sos nalik na bešamel u koji se ukrčka piletina sa pešurkama i lukom pa se sve potom zapeče. Rezultat je fantastičan ručak koji će oduševiti sve prisutne.

Sastojci:

  • 500 g filea
  • 400 g šampinjona
  • 400 ml pavlake za kuvanje
  • 1 kašika brašna
  • 2 crna luka
  • maslac za prženje
  • 100 g sira
  • so, biber

Priprema:

Isecite pileći file na trakice. Posolite i pobiberite. Pržite sa obe strane po 1 minut. Isecite pečurke i luk. Propržite luk i pečurke, koje ste iseckali sitno. Pržite brašno do zlatno smeđe boje. Sipajte pavlaku i kuvajte dok se ne zgusne uz stalno mešanje. Posolite i pobiberite po ukusu. Pomešajte piletinu, pečurke, luk i sos. Podmazati kalup puterom. Stavite piletinu sa pečurkama, lukom i sosom. Pospite sirom. Pecite 10-15 minuta na 180°C.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE