Ako volite kombinaciju piletine i svežeg kupusa, onda predlažemo da isprobate ovaj recept. Lažna pita od fantastičnih sastojaka koje skoro svaka domaćica već ima u domu je pravi specijalitet. Možete da je služite samu ili sa kiselim mlekom, a odličan je predlog za sve obrok, i doručak, ručak ili večeru.
Sastojci:
800 g kupusa
1 crni luk
1 šargarepa
80 g ovsenih pahuljica
5 kašika jogurta
3 jajeta
500 g pilećeg filea
origano, slatka paprika
1 kašika pavlake
Priprema:
Crni luk sitno iseckajte, pa propržite. Zatim u isti tiganj dodajte rendanu šargarepu. Kupus sitno iseckajte, pa kratko kuvajte, da omekša. U posudi pomešajte ovsene, jogurt i jaja i dobro promešajte. Belo meso iseckajte sitno i onda ga dodajte u kupus koji ste prethodno procedili. U to dodajte i smesu sa ovsenim pahuljicama, kao i proprženi crni luk i šargarepu. Posolite, pobiberite, pospite origanom i slatkom paprikom. Tepsiju premažite puterom, pa sipajte dobijenu smesu. Lepo poravnajte. Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite u rerni na 200°C oko 35 minuta, a zatim sklonite foliju i premažite pavlakom i pecite još nekih 15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus