Prženice su mnogima omiljeni doručak, a na društvenim mrežama je nedavno postao izuzetno popularan recept za mlečni tost. Video je podelila jedna korisnica TikToka i vrlo brzo je zaludela internet, a recept je pogledalo blizu 2 miliona ljudi. Njen način pripreme garantuje dobro poznati ukus prženica, ali bez jaja. Krajnji rezultat izgleda kao klasičan pohovani hleb, ali uz puno manje muke i zaprljanog posuđa.

Sastojci:
2 kriške hleba
kockica putera
50 ml mleka
malo cimeta

Priprema:

U tiganju na srednjoj vatri rastopite malo maslaca, zatim dodajte dve kriške hleba i sipajte mleko u tiganj. Pospite s malo cimeta i pecite kriške hleba dok ne porumene s obe strane i dok mleko ne ispari. Kao i klasične prženice sa jajima, i ove po želji možete praviti slatke i slane (nemojte tada dodavati cimet) i jesti ih u kombinaciji sa sirom, pavlakom, šunkom ili medom, džemom ili voćem. Postupak pripreme pogledajte u videu u nastavku teksta.

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
mlečni tost hleb Izvor: mlečni tost hleb

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE