Prženice su mnogima omiljeni doručak, a na društvenim mrežama je nedavno postao izuzetno popularan recept za mlečni tost. Video je podelila jedna korisnica TikToka i vrlo brzo je zaludela internet, a recept je pogledalo blizu 2 miliona ljudi. Njen način pripreme garantuje dobro poznati ukus prženica, ali bez jaja. Krajnji rezultat izgleda kao klasičan pohovani hleb, ali uz puno manje muke i zaprljanog posuđa.
Sastojci:
2 kriške hleba
kockica putera
50 ml mleka
malo cimeta
Priprema:
U tiganju na srednjoj vatri rastopite malo maslaca, zatim dodajte dve kriške hleba i sipajte mleko u tiganj. Pospite s malo cimeta i pecite kriške hleba dok ne porumene s obe strane i dok mleko ne ispari. Kao i klasične prženice sa jajima, i ove po želji možete praviti slatke i slane (nemojte tada dodavati cimet) i jesti ih u kombinaciji sa sirom, pavlakom, šunkom ili medom, džemom ili voćem. Postupak pripreme pogledajte u videu u nastavku teksta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus