Prženice su mnogima omiljeni doručak, a na društvenim mrežama je nedavno postao izuzetno popularan recept za mlečni tost. Video je podelila jedna korisnica TikToka i vrlo brzo je zaludela internet, a recept je pogledalo blizu 2 miliona ljudi. Njen način pripreme garantuje dobro poznati ukus prženica, ali bez jaja. Krajnji rezultat izgleda kao klasičan pohovani hleb, ali uz puno manje muke i zaprljanog posuđa.
Sastojci:
2 kriške hleba
kockica putera
50 ml mleka
malo cimeta
Priprema:
U tiganju na srednjoj vatri rastopite malo maslaca, zatim dodajte dve kriške hleba i sipajte mleko u tiganj. Pospite s malo cimeta i pecite kriške hleba dok ne porumene s obe strane i dok mleko ne ispari. Kao i klasične prženice sa jajima, i ove po želji možete praviti slatke i slane (nemojte tada dodavati cimet) i jesti ih u kombinaciji sa sirom, pavlakom, šunkom ili medom, džemom ili voćem. Postupak pripreme pogledajte u videu u nastavku teksta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Bezglutenski posni slavski kolač
Vazdušaste kiflice zalivene jogurtom
Zapečeni posni prebranac
Najlepši ukrasi za slavske kolače
Recept za najbolji kikiriki puter