Univerzalno testo može da se koristi za slana peciva, kao i slatke poslastice. Od njega možete da napravite šta god vam padne na pamet, a priprema je jednostavna, tako da će svi znati da ga umese. Ako vam treba testo za picu, mekike, uštipke, krofne, piroške ovo je pravi izbor.
Sastojci:
- 200 ml tople vode + 200 ml vrele vode
- 10 g suvog kvasca
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 3 kašike ulja
- 550-650 g brašna
Priprema:
U toplu vodu sipajte kvasac i ostavite 5 minuta. U posudu stavite 3 kašike brašna, šećer, so i ulje. Sipajte vrelu vodu, promešajte. Sačekajte nekoliko minuta dok se masa ne ohladi do veoma toplog stanja, jer kvasac ne voli vruće. Dodajte vodu sa kvascem. Postepeno dodajte brašno. Mesite testo dok ne postane glatko. Stavite u posudu, pokrijte krpom i ostavite 10-15 minuta. Testo je spremno. Zatim se može koristiti za bilo koju vrstu peciva.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus