Po ovom receptu svako će moći lako da pripremi ukusan ručak ili večeru za celu porodicu.

Prva asocijacija na hladnije dane su nam jela od kupusa poput sarmi, podvarka ili slatkog kupusa. Isprobajte recept u nastavku za kupus sa svinjskim rebrima koji je jednostavan i vrlo lak za pripremu. Ako tražite tradicionalno srpsko jelo, ovaj recept je za vas. Odličan je i kao glavno jelo na slavi.
- Sastojci:
- pola glavice kupusa
- 1 kg svinjskih rebara
- 2 paradajza
- 3 kašičice mlevene crvene paprike
- biber, so, lovorov list, biber u zrnu
- maslinovo ulje
Priprema:
Kupus isecite, stavite u pleh i začinite solju, biberom, paprikom i maslinovim uljem. Narendajte paradajz i dodajte ga u kupus. Dobro izgnječite rukama. Začinjeni kupus stavite u tepsiju. Meso isecite na komade i začinite solju, biberom i paprikom, dodajte 10 mililitara maslinovog ulja. Po kupusu u tepsiju poređajte meso. Dodajte lovorov list i biber u zrnu. Pokrijte tepsiju folijom i stavite poklopac. Tepsiju stavite u hladnu rernu da ne pukne. Pecite na 240°C 1 sat. Nakon što uklonite poklopac i foliju, pecite 30 minuta na 200°C.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.