Od mlevenog mesa možemo da pripremo različita jela poput musake, pljeskavica, lazanja, ćufti...Recepata je bezbroj, ali za danas smo vam pripremili recept za faširane šnicle sa tikvicama. Pripremaju se veoma lako, samo pomešate sve sastojke, oblikujete šnicle i pržite. Kao prilog možete da poslužite pire krompir i sezonsku salatu.
- Sastojci:
- pola tikvice
- 500 g mlevenog mesa
- so, biber, peršun
- 1 crni luk
- 1 jaje
- 1 šargarepa
- 2 kašike prezli
- maslinovo ulje
Priprema:
Tikvicu izrendajte, posolite i ostavite da malo otpusti vodu pa je procedite. U činiji pomešajte seckani luk, rendanu šargarepu, mleveno meso, tikvicu, jaje i prezle. Umesite smesu rukama i začinite. Oblikujte pljeskavice rukama i pržite sa obe strane na maslinovom ulju.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus