Pilav je tradicionalno jelo koje se pravi od piletine i pirinča. Zaliva se bujonom kako bi jelo bilo sočno, a sada isprobajte i moderan recept za pilav iz kese, pa nema puno sudova za pranje. Samo sipajte sve sastojke u kesu za pečenje, a dodajte i pavlaku za kuvanje koja se u principu nikada ne dodaje, a koja će obogatiti ukus pilavu.
Sastojci:
6 manjih bataka
300 g pirinča
300 g meksičke mešavine
20 ml ulja
1 kašičica kurkume
150 ml bujona
300 ml pavlake za kuvanje
Priprema:
U kesu za pečenje stavite batake, pa sipajte meksičku mešavinu i pirinač koji ste oprali i ocedili. Zatim sipajte ulje, posolite, pobiberite, pospite kurkumom i slatkom paprikom, a ako želite možete da dodate još neki začin. Sipajte bujon i pavlaku za kuvanje, pa zatvorite kesu. Lepo promešajte da se sastojci sjedine. Pecite na 180°C oko sat vremena. Isecite kesu i poslužite pilav.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem