I od jeftinih komada mesa možete da pravite neka od najukusnijih jela, a takav je slučaj i sa svinjskim pauflekom. Svinjsko meso je zahvalno jer možete da ga pripremate sa najraznovrsnijim začinima, sosovima, povrćem... Ako želite da isprobate nešto malo drugačije, naš predlog je da napravite pauflek u sojinom sosu i uz dodatak sprajta. Ako niste znali lovorov list će pokupiti višak masti, a ovako pripremljeno meso je neverovatno sočno.
- Sastojci:
- 2 crna luka
- 6 čenova belog luka
- 1 kg paufleka
- 2 kašike soja sosa
- 2 kašike sosa od ostriga
- 2 šolje sprajta
- 2 lovorova lista
- 3 kašike sirćeta
Priprema:
U tiganj sipajte malo ulja, pa propržite nekih 20 sekundi crni luk isečen na rebarca. Zatim dodajte mleveni beli luk i ostavite još 10 sekundi. Meso isecite na kockice, pa dodajte u tiganj i pržite dok se mast sa mesa ne istopi. Posolite i pobiberite i povremeno promešajte. Kada se meso malo proprži sipajte soja sos i sos od ostriga. Promešajte. Kada sosovi ispare videćete da je meso pustilo masnoću, pa sipajte sprajt i dodajte lovorovo lišće. Zatim smanjite temperaturu, poklopite i dinstajte nekih sat vremena, a povremeno dolivajte vodu ako ima potrebe. Izvadite meso iz tiganja, ali ostavite sos i dodajte mu kašiku do dve ulja. Kada krene da ključa, sipajte sos u neku posudu i vratite meso u tiganj i sipajte još kašiku ulja, pa lepo sve promešajte. Pržite par minuta kako bi meso pokupilo sve ukuse, a onda ponovo sipajte sos i promešajte. Sipajte još 3 kašike sirćeta i prožite još 5 minuta. Promešajte i nastavite da pržite dok sav sos ne ispari.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus