Ćuftama niko ne može da odoli, a Srbi najviše vole da ih jedu u paradajz sosu poslužene sa pire krompirom. Mi ih pravimo bez puno začina i povrća, od mesa po izboru. U Jemenu to rade malo drugačije, oni koriste određeno meso u koje dodaju puno začina, kao i luk i papriku. U nastavku teksta pročitajte kako da napravite najsočnije ćufte i poslužite ih sa salatom.
- Sastojci:
- 800 g mlevenog junećeg mesa
- 1 crni luk
- 1 paprika
- 1 kašika seckanog korijandera
- 1 kašika seckanog peršuna
- 3 čena belog luka
- 35 g brašna
- so po ukusu
- 1 kašičica kima
- 1 kašičica bibera
- Za salatu:
- 1 zelena salata
- 2-3 paradajza
- 150 g kupusa
- 1 ljubičasti luk
- 1 veza peršuna
- Za preliv za salatu (salsu):
- 1 veći paradajz
- 1 kašika seckanog korijandera
- 1 čen belog luka
- so
- Još (za jednu kašiku salse):
- 3 kašike soka od limuna
- 3 kašike sirćeta
- so
- maslinovo ulje (po želji)
Priprema:
U posudi pomešajte mlevno meso, sitno seckani crni luk i papriku, pa dodajte peršun, korijander, brašno, so, biber, kim i rendani beli luk. Sve dobro sjedinite rukama, pa pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na sat vremena. Iseckajte zelenu salatu, kupus, peršun, paradajz i ljubičasti luk, pa sve pomešajte u jednoj činiji. U blenderu usitnite paradajz, beli luk, korijander i malo soli. Izdvojite jednu kašiku salse, a ostatak čuvajte u frižideru za sledeći put. U posudi pomešajte kašiku salse sa limunovim sokom, sirćetom i ako želite dodajte malo maslinovog ulja. Sipajte u salatu, posolite i dobro promešajte. Stavite je u frižider. Izvadite meso, malo pokvasite ruke i oblikujte loptice. Pržite ćufte na malo ulja. Poslužite ih sa salatom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem