Ćuftama niko ne može da odoli, a Srbi najviše vole da ih jedu u paradajz sosu poslužene sa pire krompirom. Mi ih pravimo bez puno začina i povrća, od mesa po izboru. U Jemenu to rade malo drugačije, oni koriste određeno meso u koje dodaju puno začina, kao i luk i papriku. U nastavku teksta pročitajte kako da napravite najsočnije ćufte i poslužite ih sa salatom

  • Sastojci: 
  • 800 g mlevenog junećeg mesa
  • 1 crni luk 
  • 1 paprika 
  • 1 kašika seckanog korijandera
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • 3 čena belog luka 
  • 35 g brašna 
  • so po ukusu 
  • 1 kašičica kima
  • 1 kašičica bibera
  • Za salatu: 
  • 1 zelena salata 
  • 2-3 paradajza 
  • 150 g kupusa
  • 1 ljubičasti luk
  • 1 veza peršuna
  • Za preliv za salatu (salsu):
  • 1 veći paradajz 
  • 1 kašika seckanog korijandera 
  • 1 čen belog luka 
  • so
  • Još (za jednu kašiku salse): 
  • 3 kašike soka od limuna 
  • 3 kašike sirćeta 
  • so
  • maslinovo ulje (po želji) 

Priprema:

U posudi pomešajte mlevno meso, sitno seckani crni luk i papriku, pa dodajte peršun, korijander, brašno, so, biber, kim i rendani beli luk. Sve dobro sjedinite rukama, pa pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na sat vremena. Iseckajte zelenu salatu, kupus, peršun, paradajz i ljubičasti luk, pa sve pomešajte u jednoj činiji. U blenderu usitnite paradajz, beli luk, korijander i malo soli. Izdvojite jednu kašiku salse, a ostatak čuvajte u frižideru za sledeći put. U posudi pomešajte kašiku salse sa limunovim sokom, sirćetom i ako želite dodajte malo maslinovog ulja. Sipajte u salatu, posolite i dobro promešajte. Stavite je u frižider. Izvadite meso, malo pokvasite ruke i oblikujte loptice. Pržite ćufte na malo ulja. Poslužite ih sa salatom. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE