Niko ne odbija belo meso i krompir za ručak, pa čak ni deca. Ove dve namirnice su jako ukusne, a lako se kombinuju sa najrazličitijim sastojcima i začinima. Ako želite da isprobate nešto drugačije, a što se lako sprema, naš predlog je da pomešate meso i povrće u jednoj posudi, pospete sirom i onda kratko zapečete u rerni. Nikad ukusnije i jednostavnije jelo koje će se svima dopasti.Uživajte!
- Sastojci:
- 1 kg pilećeg filea
- puter
- maslinovo ulje (može obično)
- brašno
- 1 crni luk
- 3 čena belog luka
- 2 paprike
- 7 čeri paradajza
- 6 krompira
- paradajz
- 150 ml paradajz sosa
- 100 ml vode
- tvrdi sir
Priprema:
Isecite meso na manje šnicle, pa posolite i pobiberite sa obe strane, a zatim uvaljajate u brašno. Istopite malo putera sa maslinovim uljem i propržite meso. Izvadite meso iz tiganja, pa dodajte još malo putera i maslinovog ulja. Sipajte u njega sitno isečen krompir, pa kada se on proprži dodajte sitno seckan crni luk i krupnije sečenu papriku. Promešajte i posle 5 minuta dodajte sitni sečen beli luk, paradajz isecečn na polutke. Sipajte paradajz sos i vodu, začinite po želji, pa lepo promešajte. Krčkajte još desetak minuta, pa pospite rendanim sirom i pecite u rerni na 200°C oko 10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem