Niko ne odbija belo meso i krompir za ručak, pa čak ni deca. Ove dve namirnice su jako ukusne, a lako se kombinuju sa najrazličitijim sastojcima i začinima. Ako želite da isprobate nešto drugačije, a što se lako sprema, naš predlog je da pomešate meso i povrće u jednoj posudi, pospete sirom i onda kratko zapečete u rerni. Nikad ukusnije i jednostavnije jelo koje će se svima dopasti.Uživajte!

  • Sastojci: 
  • 1 kg pilećeg filea 
  • puter 
  • maslinovo ulje (može obično)
  • brašno 
  • 1 crni luk 
  • 3 čena belog luka 
  • 2 paprike 
  • 7 čeri paradajza 
  • 6 krompira 
  • paradajz 
  • 150 ml paradajz sosa 
  • 100 ml vode 
  • tvrdi sir 

Priprema:
Isecite meso na manje šnicle, pa posolite i pobiberite sa obe strane, a zatim uvaljajate u brašno. Istopite malo putera sa maslinovim uljem i propržite meso. Izvadite meso iz tiganja, pa dodajte još malo putera i maslinovog ulja. Sipajte u njega sitno isečen krompir, pa kada se on proprži dodajte sitno seckan crni luk i krupnije sečenu papriku. Promešajte i posle 5 minuta dodajte sitni sečen beli luk, paradajz isecečn na polutke. Sipajte paradajz sos i vodu, začinite po želji, pa lepo promešajte. Krčkajte još desetak minuta, pa pospite rendanim sirom i pecite u rerni na 200°C oko 10 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE