Za ukusan ručak možete da pripremite rolovano piletinu sa krompirom. Ove dve namirnice jednostavno svi vole, a dobra je stvar što mogu da se kombinuju na najrazličitije načine. Danas ga napravite tako što ćete premazati belo meso napravljenim majonezom, a onda posuti peršunom i sirom. Peče se u rerni manje od sat vremena, a ovako pripremljeno jelo poslužite sa salatom. 

  • Sastojci:
  • 3 pileća filea
  • 1 kašičica italijanskog začina 
  • 1 kašičica slatke paprike 
  • 200 ml ulja
  • 2 kašike sirćeta
  • 4 jajeta
  • 1 kašika senfa
  • 5 čenova belog luka
  • 1 veza peršuna 
  • 150 g tvrdog sira
  • 4 krompira

Priprema: 
Meso isecite na tanje šnicle, pa pokrijte providnom folijom i dobro izlupajte. Zatim u činiji pomešajte so, biber, italijanski začin i slatku papriku. Promešajte i lepo utrljajte začine u meso. U drugoj posudi pomešajte ulje, sirće, jaja, senf i mleveni beli luk (3 čena). Posolite i pobiberite. Dobro izblendirajte sve sastojke. Preostala 2 čena sitno iseckajte, pa pomešajte sa seckanim peršunom. Dodajte rendani tvrdi sir i dobro sjedinite. Preko svake šnicle premažite smesu sa jajima i senfom, pa postite peršun i sir. Urolajte. Krompir isecite na kolutove, pa posolite, pobiberite, pospite italijanskim začinom i slatkom paparikom. Nauljite i dobro promešajte. U nauljenu vatrostalnu posudu poređajte krompir, pa preko stavite rolovano meso. Premažite smesom od jaja i senfa, pa pecite u rerni na 180°C oko 40 minuta. Zatim pospite rendanim sirom i vratite u rernu na još 5 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE