Pileće belo meso ne samo da je zdravo, nego je i ukusno. Od njega mogu da se pripreme najrazličitija jela, a najpopularnije je kada se ispohuje. Jedini problem kod pripreme belog mesa je što ono često ume da bude suvo, ako se ne pripremi kako treba. Kako bi bilo i hrskavo spolja, a mekano unutura potreban vam je sprajt. Caka je u tome što meso kratko marinirate i onda se uvalja u brašno i prži. Ovako pripremljene kokice od piletine možete da služite uz fantastičan sos.
- Sastojci:
- 600 g pilećeg filea
- 2 jajeta
- 200 ml sprajta
- 100 g brašna
- 50 g skroba
Priprema:
U tanjiru pomešajte brašno i skrob. Meso isecite na kockice, pa dodajte jaja, a onda posolite i pobiberite. Dobro sjedinite. Sipajte sprajte i promešajte. Uvaljajte kockice mesa u brašno pomešano sa skrobom. Pecite u dobro zagrejanom ulju i vadite na ubrus da se dobro ocede.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus