Uštipci su prženo testo koje spada među tradicionalne doručke u našoj zemlji. Jedu se sa kajmakom, sirom, pršutom ili sa džemom i šećerom. Testo se pravi od nekoliko jednostavnih sastojaka koje svaka domaćica ima u svom domu. Napravite sada pohovane uštipke i isprobajte potpuno nov ukus koji će vam se još više dopasti.
- Sastojci:
- 400 g kačkavalja
- 2 jajeta
- 2 kašike brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 250 ml ulja za prženje
- Sastojci za pohovanje:
- 2 jajeta
- prezle
- Sastojci za sos:
- 2 kašike majoneza
- 1 kašika kečapa
- 1 kašičica senfa
- so, mirođija
Priprema:
U činiji pomešajte rendani sir sa jajima i brašnom sa praškom za pecivo. Dobro umesite. Smesu stavite na providnu foliju i uz pomoć nje dobro umotamo, formirajući dugačak rolat. Stavite u zamrzivač na 1 sat. Za to vreme pripremamo sos. U činiji pomešajte majonez sa senfom, kečapom, mirođijom i solju. Dobro promešajte i stavite u frižider da se ohladi. Nakon što izvadite testo iz zamrzivača, isecite ga na komade i svaki deo umočite u razmućena jaja i uvaljajte u prezle. Pržite u zagrejanom ulju po 2 minuta sa svake strane na umerenoj vatri. Servirajte ih uz sos.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus