Uštipci su prženo testo koje spada među tradicionalne doručke u našoj zemlji. Jedu se sa kajmakom, sirom, pršutom ili sa džemom i šećerom. Testo se pravi od nekoliko jednostavnih sastojaka koje svaka domaćica ima u svom domu. Napravite sada pohovane uštipke i isprobajte potpuno nov ukus koji će vam se još više dopasti.
- Sastojci:
- 400 g kačkavalja
- 2 jajeta
- 2 kašike brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 250 ml ulja za prženje
- Sastojci za pohovanje:
- 2 jajeta
- prezle
- Sastojci za sos:
- 2 kašike majoneza
- 1 kašika kečapa
- 1 kašičica senfa
- so, mirođija
Priprema:
U činiji pomešajte rendani sir sa jajima i brašnom sa praškom za pecivo. Dobro umesite. Smesu stavite na providnu foliju i uz pomoć nje dobro umotamo, formirajući dugačak rolat. Stavite u zamrzivač na 1 sat. Za to vreme pripremamo sos. U činiji pomešajte majonez sa senfom, kečapom, mirođijom i solju. Dobro promešajte i stavite u frižider da se ohladi. Nakon što izvadite testo iz zamrzivača, isecite ga na komade i svaki deo umočite u razmućena jaja i uvaljajte u prezle. Pržite u zagrejanom ulju po 2 minuta sa svake strane na umerenoj vatri. Servirajte ih uz sos.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem