Belo mesoi generalno bilo koji deo piletine je vrlo pratkičan za pripremu. Ne košta puno, a mogu da se prave raznovrsna jela uvek drugačijeg ukusa. Samo je bitno da ukombinujete ostale namirnice i na stolu je ručak kakav niste pravili do sada. Danas vam predlažemo da isprobate belo meso za koje nećete isprljati sudove, jer se peče u aluminijumskoj foliji. U njega se dodaje raznovrsno povrće, slanina i jaja, pa ovako pripremljenom obroku neće odoleti ni najveći gurmani.
- Sastojci:
- 2 pileća filea
- 1 kašičica slatke crvene paparike
- 1 kašika ulja
- 150 g slanine
- 1 crvena paprika
- 1 zelena paprika
- 1 žuta paprika
- 300 g pečuraka
- 5 jaja
- 150 g kisele pavlake
- 300 g tvrdog sira
- 3 pardajza
- 1 veza peršuna
Priprema:
Isecite meso na kockice, pa posolite, pobiberite, pospite slatkom paprikom i nauljite. Dobro promešajte. Papriku isecite na sitne kockice, pečurke na listove, a slaninu isto na kockice. Dodajte u meso. Jaja posolite i pobiberite, pa umutite. Sipajte u smesu i sve dobro promešajte. Oko velike tegle umotajte alu foliju (pogledaj sliku), pa u rupu sipajte smesu. Pospite rendanim sirom i ukrasite kolutovima paradajza. Pospite peršunom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom