Belo meso može da se napravi na različite načine, a ne zna se koje je ukusnije. Isprobajte i piletinu koju ste napunili rendanim sirom i pavlakom, pa ispekli u rerni. Kao prilog možete da poslužite salatu, ali i parče hleba će biti dovoljno, jer je ovo jelo samo po sebi fantastičnog ukusa.
- Sastojci:
- 200 g tvrdog sira
- 1 čen belog luka
- 2 kašike kisele pavlake
- peršun
- 1 paradajz
- 500 g pilećeg filea
- maslinovo ulje
- slatka paprika
Priprema:
Sir izrendajte, pa dodajte pavlaku, mleveni beli luk i seckani peršun i sve dobro promešajte. Meso presecite na pola, ali ne do kraja, pa ga otvorite (pogledaj sliku). Posolite, pobiberite i pospite slatkom paprikom sa obe strane, pa premažite smesom od sira i pavlake. Preklopite, pa opet posolite i pobiberite. Isecite pek papir u obliku kvadrata i nauljite na sredini, pa stavite preko meso. Napravite čamac od pek papira (pogledaj sliku). Stavite na pleh, pa pospite meso sirom i poređajte kriške paradajza preko. Opet posipite sirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 35-40 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem