Belo meso može da se napravi na različite načine, a ne zna se koje je ukusnije. Isprobajte i piletinu koju ste napunili rendanim sirom i pavlakom, pa ispekli u rerni. Kao prilog možete da poslužite salatu, ali i parče hleba će biti dovoljno, jer je ovo jelo samo po sebi fantastičnog ukusa. 

  • Sastojci:
  • 200 g tvrdog sira 
  • 1 čen belog luka 
  • 2 kašike kisele pavlake 
  • peršun 
  • 1 paradajz 
  • 500 g pilećeg filea 
  • maslinovo ulje
  • slatka paprika 

Priprema: 
Sir izrendajte, pa dodajte pavlaku, mleveni beli luk i seckani peršun i sve dobro promešajte. Meso presecite na pola, ali ne do kraja, pa ga otvorite (pogledaj sliku). Posolite, pobiberite i pospite slatkom paprikom sa obe strane, pa premažite smesom od sira i pavlake. Preklopite, pa opet posolite i pobiberite. Isecite pek papir u obliku kvadrata i nauljite na sredini, pa stavite preko meso. Napravite čamac od pek papira (pogledaj sliku). Stavite na pleh, pa pospite meso sirom i poređajte kriške paradajza preko. Opet posipite sirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 35-40 minuta. 

Čamac od pek papira
Printscreen/YT/KAZAN 
Kako se seče piletina
Printscreen/YT/KAZAN 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE