Belo meso može da se napravi na različite načine, a ne zna se koje je ukusnije. Isprobajte i piletinu koju ste napunili rendanim sirom i pavlakom, pa ispekli u rerni. Kao prilog možete da poslužite salatu, ali i parče hleba će biti dovoljno, jer je ovo jelo samo po sebi fantastičnog ukusa.
- Sastojci:
- 200 g tvrdog sira
- 1 čen belog luka
- 2 kašike kisele pavlake
- peršun
- 1 paradajz
- 500 g pilećeg filea
- maslinovo ulje
- slatka paprika
Priprema:
Sir izrendajte, pa dodajte pavlaku, mleveni beli luk i seckani peršun i sve dobro promešajte. Meso presecite na pola, ali ne do kraja, pa ga otvorite (pogledaj sliku). Posolite, pobiberite i pospite slatkom paprikom sa obe strane, pa premažite smesom od sira i pavlake. Preklopite, pa opet posolite i pobiberite. Isecite pek papir u obliku kvadrata i nauljite na sredini, pa stavite preko meso. Napravite čamac od pek papira (pogledaj sliku). Stavite na pleh, pa pospite meso sirom i poređajte kriške paradajza preko. Opet posipite sirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 35-40 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus