Belo meso je najjednostavnije za pripremu, ukusno je, ali može da se desi da bude suvo. Ako ga pripremite na pravi način uvek ćete dobiti savršeno sočno meso. Ljudi uglavnom izbegavaju da ga peku jer tako bude najsuvlje, ali pomoću jednog trika napravite najsavršenije belo meso. U pitanju je kocka putera koja se stavlja na svako parče. Za manje od sat vremena napravite ručak koji će svi obožavati. 

  • Sastojci:
  • 4 pileća filea
  • 2 kašike začina za piletinu
  • 1 kašičica crnog luka u prahu
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica sušenog ruzmarina
  • 4 kocke neslanog putera

Priprema:
Pileći file zasecite na par mesta, pa nauljite, pospite začinom za piletinu, kao i crnim i belim lukom u prahu. Dobro utrljajte i stavite u posudu za pečenje. Preko svakog parčeta stavite kocku putera i pospite timijanom. Pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 20-30 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE