Grilovano belo meso je najjednostavnije za pripremu, ali ako se ne spremi kako treba često ume da bude suvo ili gumeno. Većina ljudi izbegava da jede ovako pripremljenu piletinu, jer i najmanja greška može da dovede do bezukusnog jela. Predlažemo vam recept koji nema šanse da vam ne uspe, a rezultat je sočno i ukusno belo meso. Kako bi vam to pošlo od ruke bitno je da meso marinirate, a za to iskoristite balzamiko, ulje i začine. Dobro je da meso stoji u marinadi što duže, ali nemojte da preterujete, jer ni to nije dobro. Nikako nemojte da stoji preko 12 sati. 

  • Sastojci:
  • 1/4 šolje balzamika
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašike braon šećer
  • 3 čena belog luka
  • 1 sušeni timijan
  • 1 kašičica sušenog ruzmarina
  • 4 pileća filea 
  • svež peršun

Priprema:
Pomešajte balzamiko, maslinovo ulje, šećer, seckani beli luk i suvo bilje, pa dobro posolite i pobiberite. Dodajte belo meso i dobro sjedinite. Ostavite da se marinira najmanje 20 minuta, a i 12 sati. Pecite meso na roštilju, a ako ga nemate poslužiće i dobar gril tiganj. Ukrasite svežim seckanim peršunom. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE