Grilovano belo meso je najjednostavnije za pripremu, ali ako se ne spremi kako treba često ume da bude suvo ili gumeno. Većina ljudi izbegava da jede ovako pripremljenu piletinu, jer i najmanja greška može da dovede do bezukusnog jela. Predlažemo vam recept koji nema šanse da vam ne uspe, a rezultat je sočno i ukusno belo meso. Kako bi vam to pošlo od ruke bitno je da meso marinirate, a za to iskoristite balzamiko, ulje i začine. Dobro je da meso stoji u marinadi što duže, ali nemojte da preterujete, jer ni to nije dobro. Nikako nemojte da stoji preko 12 sati.
- Sastojci:
- 1/4 šolje balzamika
- 3 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike braon šećer
- 3 čena belog luka
- 1 sušeni timijan
- 1 kašičica sušenog ruzmarina
- 4 pileća filea
- svež peršun
Priprema:
Pomešajte balzamiko, maslinovo ulje, šećer, seckani beli luk i suvo bilje, pa dobro posolite i pobiberite. Dodajte belo meso i dobro sjedinite. Ostavite da se marinira najmanje 20 minuta, a i 12 sati. Pecite meso na roštilju, a ako ga nemate poslužiće i dobar gril tiganj. Ukrasite svežim seckanim peršunom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus