Pripremali ste svinjsko mesona različite načine, ali ako želite da spremite pravo zimsko jelo, onda isprobajte ovaj recept sa jabukama. One daju posebnu aromu i čine meso još ukusnijim i sočnijim. Poslužite za ručak uz pire kromir ili samo uz sezonsku salatu. Za ovo jelo nisu potrebne posebne kulinarske veštine i uspeva čak i potpunim početnicima u kuhinji. 

  • Sastojci: 
  • 4 svinjskog mesa bez kostiju (po izoru) 
  • 1 kašičica dimljene paprike
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 jabuka
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašičice svežeg ruzmarina
  • 2 kašičice svežeg timijana
  • 1 šolja jabukovog sirćeta 

Priprema:

Meso posolite, pobiberite i pospite dimljenom paprikom. Propržite meso na zagrejanom ulju, pa izvadite iz tiganja. U isti tiganj dodajte isecečenu i očišćenu jabuku, krupnije seckan crni i mleveni beli luk i kuvajte dok jabuke i luk ne porumene i malo omekšaju, oko 8 minuta. Dodajte začinsko bilje i sirće, pa ostavite da provri. Vratite meso u tiganj i dinstajte dok sirće potpuno ne ispari, još nekih 6 do 8 minuta.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE