Svinjsko meso uglavnom svi isprže ili naprave u nekom sosu, a mi predlažemo da isprobate da ga napravite tako što ćete ga napuniti mariniranim crnim lukom.Sočno meso će biti još ukusnije ako ga poslužite u sosu od pavlake i crnog luka. Svi ljubitelji ovog povrća biće oduševljeni, a sastojci su jeftini i svuda mogu da se nađu.
- Sastojci:
- 1 kg svinjskog mesa
- 5 komada crnog luka
- 400 ml pavlake za kuvanje (može i kisela pavlaka)
- 1 čaša vode
- 1 kašika slatke pavlake
- 2 kašike sirćeta
- malo brašna
Priprema:
Meso izlupajte čekićem da dobijte tanje šnicle. Crni luk (4 komada) sitno iseckajte i prelijte sirćetom. Ostavite da se marinira 15 minuta. Meso posolite i pobiberite sa obe strane, pa sipajte po kašiku luka i dobro urolajte. Uvaljajte meso u brašno i pržite u dobro zagrejanom ulju. Izvadite iz tiganja, pa u njemu propržite sitno seckan crni luk (1 komad) i dodajte pavlaku za kuvanje. Posolite, pobiberite i pospite začinskom paprikom, pa sipajte vodu. Vratite meso u tiganj i ostavite da provri. Zatim poklopite i kuvajte još 23-30 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus