Od mlevenog mesa mogu da se prave najrazličitija jela, a definitivno su najpoznatijećufte. Uglavnom ih jedemo kuvane u paradajz sosu, ali isprobajte i malo drugačiji recept. Ako ih zapečete sa sirom biće još ukusnije i neće vam biti potreban ni prilog. Ali, ako želite možete da servirate neku osvežavajuću salatu ili samo parče hleba. Napravite sočno i ukusno meso koje će se svima dopasti i koje će se odmah pojesti. 

  • Sastojci: 
  • 500 g mlevenog mesa 
  • 1 crni luk
  • 2-3 čena belog luka
  • 1 kašičica mlevene crvene paprike
  • 1/2 kašičice kima
  • 2 kašike prezli
  • Za paradajz sos: 
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 zelena ljuta papričica
  • 1 crvena paprika 
  • 2-3 čena belog luka
  • 1 kašičica paradajz paste
  • 20 ml ljutog paradajz sosa
  • 2 paradajza
  • majčina dušica
  • 100 g tvrdog sira

Priprema:
U mleveno meso dodajte rendani crni i beli luk, posolite, pobiberite, pospite začinskom paprikom i kimom. Dodajte prezle i dobro sjedinite. Oblikujte ćufte i kratko ih propržite, a onda poređajte u tepsiju. U tiganju zagrejte ulje, pa propržite sitno seckanu ljutu papričicu, a zatim dodajte i sitno seckanu papriku. Dodajte seckani beli luk, paradajz pastu, ljuti paradajz sos, seckani paradajz i začinite. Dobro ukrčkajte, pa prelijte preko mesa. Pospite rendanim sirom i pecite u rerni na 200°C oko 15 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE