Od mlevenog mesa mogu da se prave najrazličitija jela, a definitivno su najpoznatijećufte. Uglavnom ih jedemo kuvane u paradajz sosu, ali isprobajte i malo drugačiji recept. Ako ih zapečete sa sirom biće još ukusnije i neće vam biti potreban ni prilog. Ali, ako želite možete da servirate neku osvežavajuću salatu ili samo parče hleba. Napravite sočno i ukusno meso koje će se svima dopasti i koje će se odmah pojesti.
- Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa
- 1 crni luk
- 2-3 čena belog luka
- 1 kašičica mlevene crvene paprike
- 1/2 kašičice kima
- 2 kašike prezli
- Za paradajz sos:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 zelena ljuta papričica
- 1 crvena paprika
- 2-3 čena belog luka
- 1 kašičica paradajz paste
- 20 ml ljutog paradajz sosa
- 2 paradajza
- majčina dušica
- 100 g tvrdog sira
Priprema:
U mleveno meso dodajte rendani crni i beli luk, posolite, pobiberite, pospite začinskom paprikom i kimom. Dodajte prezle i dobro sjedinite. Oblikujte ćufte i kratko ih propržite, a onda poređajte u tepsiju. U tiganju zagrejte ulje, pa propržite sitno seckanu ljutu papričicu, a zatim dodajte i sitno seckanu papriku. Dodajte seckani beli luk, paradajz pastu, ljuti paradajz sos, seckani paradajz i začinite. Dobro ukrčkajte, pa prelijte preko mesa. Pospite rendanim sirom i pecite u rerni na 200°C oko 15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem