Kiseli kupus je konačno dočekao svojih 5 minuta i sada se veoma radujemo jelima koja od njega mogu da se pripreme. Kraj jeseni i početak zime mirišu na sarme i podvarak. Pripremite kiseli kupus sa svinjskim vratom i uživajte u toplini doma sa porodicom. Ovo jelo takođe možete servirati i umesto podvarka za slavu.
- Sastojci:
- 650 g svinjskog vrata
- 1 manja glavica kiselog kupusa
- 1 crni luk
- so, biber, slatka paprika
- ulje
Priprema:
Svinjski vrat isecite na šnicle pa svaku posolite, pobiberite i pospite mlevenom paprikom. Umočite četkicu u ulje pa premažite da se začini lepo rasporede. Uradite to sa obe strane mesa. ostavite tako bar pola sata da se marinira. Kupus isecite. Vatrostalnu posudu podmažite uljem. Na dno stavite seckan crni luk pa odozgo kupus. Preko kupusa stavite meso pa nalijte malo vodom. Stavite alu foliju i čačkalicom je probušite na par mesta. Ubacite u zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite 50 minuta. Zatim skinite foliju i vratite u rernu još 10 minuta da se zapeče.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus