Mafini mogu da se prave od najrazličitijih namirnica, a ovi spadaju u najukusnije i najjeftinije. Potrebni su vam osnovni sastojci koje ima svaka kuća, a kako bi oni lepo nadošli i ovako "iskočili" iz kalupa bitno je da ga dobro zagrejete u rerni. Priprema nije komplikovana, a na vruće mafine možete da mažete krem sir i da služite sa paradajzom. Pročitajte i kako najlakše da operete kalup za mafine, ali i rernu posle koršćenja.
- Sastojci:
- 3 jajeta
- malo soli
- 160 g brašna
- 300 ml mleka
- 50 g putera
Priprema:
Kalup za mafine stavite u rernu 10 minuta na 220°C. Jaja i so umutite, pa dodajte brašno i mleko i nastavite da mutite. Puter isecite na kockice i stavite u vreli kalup za mafine. Sipajte smesu i pecite na 200°C oko 15 minuta. Videćete kako bukvalno iskaču iz kalupa prilikom pečenja.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno