Mafini mogu da se prave od najrazličitijih namirnica, a ovi spadaju u najukusnije i najjeftinije. Potrebni su vam osnovni sastojci koje ima svaka kuća, a kako bi oni lepo nadošli i ovako "iskočili" iz kalupa bitno je da ga dobro zagrejete u rerni. Priprema nije komplikovana, a na vruće mafine možete da mažete krem sir i da služite sa paradajzom. Pročitajte i kako najlakše da operete kalup za mafine, ali i rernu posle koršćenja.
- Sastojci:
- 3 jajeta
- malo soli
- 160 g brašna
- 300 ml mleka
- 50 g putera
Priprema:
Kalup za mafine stavite u rernu 10 minuta na 220°C. Jaja i so umutite, pa dodajte brašno i mleko i nastavite da mutite. Puter isecite na kockice i stavite u vreli kalup za mafine. Sipajte smesu i pecite na 200°C oko 15 minuta. Videćete kako bukvalno iskaču iz kalupa prilikom pečenja.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus