Mafini mogu da se prave od najrazličitijih namirnica, a ovi spadaju u najukusnije i najjeftinije. Potrebni su vam osnovni sastojci koje ima svaka kuća, a kako bi oni lepo nadošli i ovako "iskočili" iz kalupa bitno je da ga dobro zagrejete u rerni. Priprema nije komplikovana, a na vruće mafine možete da mažete krem sir i da služite sa paradajzom. Pročitajte i kako najlakše da operete kalup za mafine, ali i rernu posle koršćenja

  • Sastojci:
  • 3 jajeta
  • malo soli
  • 160 g brašna
  • 300 ml mleka
  • 50 g putera

Priprema: 
Kalup za mafine stavite u rernu 10 minuta na 220°C. Jaja i so umutite, pa dodajte brašno i mleko i nastavite da mutite. Puter isecite na kockice i stavite u vreli kalup za mafine. Sipajte smesu i pecite na 200°C oko 15 minuta. Videćete kako bukvalno iskaču iz kalupa prilikom pečenja.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE