Isprobajte najllakši i najbolji recept za pileće batake. Biće ukusniji nego u restoranu, kožica će vam se lepiti za prste. Tajna je u marinadi od raznih začina koja meso čini još ukusnijim. Probajte i uživajte u receptu. Servirajte uz krompiriće ili pirinač.
- Sastojci:
- 800 g pilećih bataka
- 3 čena belog luka
- đumbir, so, biber
- 3 kašike soja sosa
- 1 kašika smeđeg šećera
- ulje, puter
Priprema:
Batake odvojite od kostiju i stavite u činiju. odozgo iseckajte na trake beli luk i đumbir. Dodajte so, biber, šećer i soja sos. sve pomešajte rukama da bolje upije. Pokrijte providnom folijom i ostavite 20 minuta. Zatim, pržite na laganoj vatri 8 minuta sa svake strane, pa dodajte 15 g putera i pržite još 5 minuta. Servirajte toplo.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem