Isprobajte najllakši i najbolji recept za pileće batake. Biće ukusniji nego u restoranu, kožica će vam se lepiti za prste. Tajna je u marinadi od raznih začina koja meso čini još ukusnijim. Probajte i uživajte u receptu. Servirajte uz krompiriće ili pirinač.

  • Sastojci:
  • 800 g pilećih bataka
  • 3 čena belog luka
  • đumbir, so, biber
  • 3 kašike soja sosa
  • 1 kašika smeđeg šećera
  • ulje, puter

Priprema:

Batake odvojite od kostiju i stavite u činiju. odozgo iseckajte na trake beli luk i đumbir. Dodajte so, biber, šećer i soja sos. sve pomešajte rukama da bolje upije. Pokrijte providnom folijom i ostavite 20 minuta. Zatim, pržite na laganoj vatri 8 minuta sa svake strane, pa dodajte 15 g putera i pržite još 5 minuta. Servirajte toplo.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE