Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TELETINA JE OBIČNO TEŠKA ZA PRIPREMU, OVAJ RECEPT JE ČISTA 10: 2 začina i 2 puta bacite pogled na meso - meko je ko duša

Autor Aleksandra Ljubičić

Napravite teleće pečenje kod kuće. Odličan recept za meso uz minimalno začina, a odlično je i za slavu.

 teletina iz rerne.jpg Izvor: Printscreen/Instagram/healthyfood.addiction

Domaćice se obično ne usuđuju da same pripremaju teleće pečenje kod kuće, međutim, uz recept u nastavku počeće to da praktikuju. Naime, za najukusniju teletinu biće vam potrebna samo 2 osnovna začina i malo strpljenja. A rezultat je meso koje se samo raspada i meko je poput putera. Ovaj specijalitet poslužite na slavskoj trpezi uz pečeni krompir i slavske salate.

  • Sastojci:
  • 1 goveđe pečenje bez kostiju (oko 2 kg)
  • so, biber

Priprema:

Zagrejte rernu na 160 stepeni. Pečenje obilno začinite sa obe strane solju i biberom. Dodajte u posudu za pečenje, prekrijte folijom i pecite 4 sata. Izvadite pečenje iz rerne i iseckajte pomoću dve viljuške. (Ako se pečenje ne rastavlja lako, vratite ga u rernu na 30 minuta). Pojačajte rernu na 220 stepeni. Iseckane komade pečenja sipajte u istopljenu masnoću i stavite u rernu, nepokriveno, na 10-15 minuta dok se komadi lepo ne karamelizuju.

Pogledajte

00:26
Teletina iz rerne
Izvor: Instagram/healthyfood.addiction
Izvor: Instagram/healthyfood.addiction

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti