Domaćice se obično ne usuđuju da same pripremaju teleće pečenje kod kuće, međutim, uz recept u nastavku počeće to da praktikuju. Naime, za najukusniju teletinu biće vam potrebna samo 2 osnovna začina i malo strpljenja. A rezultat je meso koje se samo raspada i meko je poput putera. Ovaj specijalitet poslužite na slavskoj trpezi uz pečeni krompir i slavske salate.
- Sastojci:
- 1 goveđe pečenje bez kostiju (oko 2 kg)
- so, biber
Priprema:
Zagrejte rernu na 160 stepeni. Pečenje obilno začinite sa obe strane solju i biberom. Dodajte u posudu za pečenje, prekrijte folijom i pecite 4 sata. Izvadite pečenje iz rerne i iseckajte pomoću dve viljuške. (Ako se pečenje ne rastavlja lako, vratite ga u rernu na 30 minuta). Pojačajte rernu na 220 stepeni. Iseckane komade pečenja sipajte u istopljenu masnoću i stavite u rernu, nepokriveno, na 10-15 minuta dok se komadi lepo ne karamelizuju.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus