Domaćice se obično ne usuđuju da same pripremaju teleće pečenje kod kuće, međutim, uz recept u nastavku počeće to da praktikuju. Naime, za najukusniju teletinu biće vam potrebna samo 2 osnovna začina i malo strpljenja. A rezultat je meso koje se samo raspada i meko je poput putera. Ovaj specijalitet poslužite na slavskoj trpezi uz pečeni krompir i slavske salate.
- Sastojci:
- 1 goveđe pečenje bez kostiju (oko 2 kg)
- so, biber
Priprema:
Zagrejte rernu na 160 stepeni. Pečenje obilno začinite sa obe strane solju i biberom. Dodajte u posudu za pečenje, prekrijte folijom i pecite 4 sata. Izvadite pečenje iz rerne i iseckajte pomoću dve viljuške. (Ako se pečenje ne rastavlja lako, vratite ga u rernu na 30 minuta). Pojačajte rernu na 220 stepeni. Iseckane komade pečenja sipajte u istopljenu masnoću i stavite u rernu, nepokriveno, na 10-15 minuta dok se komadi lepo ne karamelizuju.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem