Dobro je poznato da kada se u neko jelo doda bujon da ono postajte ukusnije. Kada je reč o mesu, pogotovo svinjskom, ono postaje neverovatno sočno, a ako dodate i aromatični beli luk i pavlaku za kuvanje napravićete ručak kojem niko neće moći da odoli. Poslužite sa pire krompirom ili rižotom, a dovoljno je i parče hleba. Uživajte. 

Sastojci: 

  • svinjski vrat
  • 1 kašika putera
  • 3-4 čena beli luk
  • 250 ml pavlake za kuvanje
  • 200 ml bujona

Priprema:
Meso izlupajte, pa pospite suvim začinom i nauljite. Ostavite da se marinira nekih 15 minuta, a zatim ispržite na istopljenom puteru samo da dobiju koricu. Izvadite meso iz tiganja, pa dodajte seckani beli luk, pavlaku za kuvanje i promešajte. Začinite po želji, pa sipajte i bujon (možete da ga napravite od kocke supe i vrele vode). Kada sos krene da ključa vratite meso i krčkajte još 15 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE