Krmenalde su mnogima omiljeni deo svinjetine, koje se uglavnom spremaju na roštilju. Rolovane krmenadle punjene tikvicama i kačkavaljem biće posebno ukusne, a kada ih rasečete iz njih curi sir. Možete da dodate kao prilog pire ili pečeni krompir, a sama priprema nije previše kompikovana. Napravite pravi gurmanski ručak za čistu destku.

Sastojci:

  • 1 kg svinjskih krmenadli
  • 1veća tikvica
  • 150 g kačkavalja
  • 2 glavice luka
  • 1 kašika sirćeta
  • 1 kašičica soli
  • 250 ml vode
  • začinska paprika
  • so, biber

Priprema:

Krmenadle istanjite čekićem za meso. Dobro ih začinite sa solju biberom i po ukusu dodajte začinsku papriku. Tikvicu isecite na kolutove i kratko je izgrilujte na tiganju. U jedan kraj krmendale poređajte nekoliko kolutova tikvice i narendani kačkavalj, pa pažljivo zamotajte. Postupak ponavljate dok ne potrošite sav materijal. Krmenadle probodite štapićem za ražnjić, da se u toku pečenja ne bi odmotale. Poređajte ih u vatrostalnu činiju, pokrite folijom i pecite na 180 stepeni oko 45 minuta. Za to vreme luk isecite na malo deblje listove. Potopite ga u rastvor vode i sirćeta, dodajte žačine i pomešajte. Kada su krmenadle pečene servirajte ih zajedno sa lukom. Najbolje je da se jedu dok su još vruće.

instagram/cookistwow rolovane svinjske krmenadle

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE