Ćufta je faširano meso smotano u malu kuglu, ponekad zajedno sa ostalim sastojcima, poput mrvica hleba, mlevenog luka, jaja, putera i začina. Ćufte se najčešće pripremaju prženjem, a nekad i pečenjem, kuvanjem na pari ili dinstanjem u sosu. Postoji mnogo vrsta ćufti koje koriste različite vrste mesa i začina. 

Sastojci:

  • 600 g kuvanog krompira
  • 30 g putera
  • so, biber, beli luk u prahu, slatka paprika, peršun, mirođija
  • 600 g mlevenog mesa
  • 50 g prezli
  • 1 jaje
  • 1 crni luk
  • 150 g čeri paradajza
  • 60 g sira

Za sos:

  • 40 g senfa
  • 300 ml pavlake za kuvanje
  • so, biber

Priprema:

U kuvan krompir dodajte so, biber, mirođiju i puter pa izgnječite. Dobijenu smesu utisnite na dno vatrostalne posude. U mleveno meso dodajte jaje, prezle, seckan crni luk, so, biber, mlevenu slatku papriku. Izgnječite rukama smesu. Formirajte ćufte i stavljajte preko pire krompira. Čeri paradajz isecite na pola pa svaku polovinu ređajte između ćuftica. Pomešajte sastojke za sos prelijte preko i pecite na 180 stepeni 35 minuta. Stavite rendan sir pa vratite u rernu na 10 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE