Ćufte u paradajz sosu su popularno jelo u Srbiji koje se obično služi sa krompir pireom. Postoje razni trikovi kako da vam meso uvek bude sočno, ali kada ga napravite u kremastom sosu od senfa biće preukusno. Jedinstveno jelo koje osvaja na prvi zalogaj često će biti na meniju za ručak, a može da ga spremi svako. 

Sastojci:

  • 900 g mlevenog mesa 
  • 2 čena belog luka 
  • 1 crni luk
  • 1 jaje 
  • 100 ml mleka 
  • 4 kašika prezli 

Za sos:

  • 70 g putera
  • 2 kašike brašna 
  • 400 ml vode 
  • 1 kašičica senfa 
  • 1 kašika soja sosa 
  • 100 ml pavlake za kuvanje 

Priprema:

U posudi pomešajte mleveno meso, rendani beli i crni luk, prezle, mleko, jaje, so, biber i sve dobro sjedinite. Zatim oblikujte ćufte i pržite ih u zagrejanom ulju oko 15 minuta. Zatim izvadite meso i dodajte puter, pa kada se otopi sipajte brašno. Dobro promešajte da se lepo sjedini, a onda sipajte vodu. Posolite i pobiberite, pa dodajte senf i promešajte. Posle par minuta dodajte i pavlaku za kuvanje, promešajte, i kada sos krene da vri vratite meso. Ćufte lepo uvaljajte u sos. Poklopite i krčkajte 7 minuta. Pospite seckanim peršunom. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE