Marinirani crni luk će vam pomoći da i kod kuće napravite meso kao sa roštilja.

Prazniku rada se svi raduju jer osim slobodnih dana, ljudi uživaju i druže se u prirodi, praveći roštilj. Ima i onih koji ne vole gužve, pa prave okupljanje kod kuće. Pored mesa služe se salate ili hleb.
Ako nemate terasu ili dvorište, nego spremate hranu u kuhinji, postoji jednostavan trik koji će učiniti da meso pečeno u tiganju bude kao sa roštilja. Piletina će biti najukusnija ovako pripremljena.
Sastojci:
- 1 kg crnog luka
- 3 kašike šećera
- 1 kašika soli
- 1 veza peršuna
- sok od 1 limuna
- 2 kašike maslinovog ulja
- 150 ml vode
Priprema:
Crni luk isecite na kolutove, pa dodajte šečer, so, seckani peršun. Sve to prelijte limunovim sokom, maslinovim uljem i vodom, pa promešajte. Ostavite luk da se marinira pola sata u frižideru. Procedite.
Možete da ga služite kao prilog, ali ako u tiganj gde pržite meso dodate i luk, mirisaće kao sa roštilja.
Izvor: Stvar ukusa
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.