Prazniku rada se svi raduju jer osim slobodnih dana, ljudi uživaju i druže se u prirodi, praveći roštilj. Ima i onih koji ne vole gužve, pa prave okupljanje kod kuće. Pored mesa služe se salate ili hleb.
Ako nemate terasu ili dvorište, nego spremate hranu u kuhinji, postoji jednostavan trik koji će učiniti da meso pečeno u tiganju bude kao sa roštilja. Piletina će biti najukusnija ovako pripremljena.
Sastojci:
- 1 kg crnog luka
- 3 kašike šećera
- 1 kašika soli
- 1 veza peršuna
- sok od 1 limuna
- 2 kašike maslinovog ulja
- 150 ml vode
Priprema:
Crni luk isecite na kolutove, pa dodajte šečer, so, seckani peršun. Sve to prelijte limunovim sokom, maslinovim uljem i vodom, pa promešajte. Ostavite luk da se marinira pola sata u frižideru. Procedite.
Možete da ga služite kao prilog, ali ako u tiganj gde pržite meso dodate i luk, mirisaće kao sa roštilja.
Izvor: Stvar ukusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Krompiri punjeni slaninom i kačkavaljem
Lažne lazanje od tikvica i mesa
Belo meso sa batatom
Jeftina prolećna pita sa mladim lukom