Prazniku rada se svi raduju jer osim slobodnih dana, ljudi uživaju i druže se u prirodi, praveći roštilj. Ima i onih koji ne vole gužve, pa prave okupljanje kod kuće. Pored mesa služe se salate ili hleb. 

Ako nemate terasu ili dvorište, nego spremate hranu u kuhinji, postoji jednostavan trik koji će učiniti da meso pečeno u tiganju bude kao sa roštilja. Piletina će biti najukusnija ovako pripremljena. 

Sastojci:

  • 1 kg crnog luka 
  • 3 kašike šećera
  • 1 kašika soli
  • 1 veza peršuna
  • sok od 1 limuna
  • 2 kašike maslinovog ulja 
  • 150 ml vode

Priprema:

Crni luk isecite na kolutove, pa dodajte šečer, so, seckani peršun. Sve to prelijte limunovim sokom, maslinovim uljem i vodom, pa promešajte. Ostavite luk da se marinira pola sata u frižideru. Procedite. 

Možete da ga služite kao prilog, ali ako u tiganj gde pržite meso dodate i luk, mirisaće kao sa roštilja. 

Izvor: Stvar ukusa