Prazniku rada se svi raduju jer osim slobodnih dana, ljudi uživaju i druže se u prirodi, praveći roštilj. Ima i onih koji ne vole gužve, pa prave okupljanje kod kuće. Pored mesa služe se salate ili hleb.
Ako nemate terasu ili dvorište, nego spremate hranu u kuhinji, postoji jednostavan trik koji će učiniti da meso pečeno u tiganju bude kao sa roštilja. Piletina će biti najukusnija ovako pripremljena.
Sastojci:
- 1 kg crnog luka
- 3 kašike šećera
- 1 kašika soli
- 1 veza peršuna
- sok od 1 limuna
- 2 kašike maslinovog ulja
- 150 ml vode
Priprema:
Crni luk isecite na kolutove, pa dodajte šečer, so, seckani peršun. Sve to prelijte limunovim sokom, maslinovim uljem i vodom, pa promešajte. Ostavite luk da se marinira pola sata u frižideru. Procedite.
Možete da ga služite kao prilog, ali ako u tiganj gde pržite meso dodate i luk, mirisaće kao sa roštilja.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus