Musaka je jedno od tradicionalnih jela na našim prostorima i domaćice je rado pripremaju za svoju porodicu i prijatelje. Sjajna ideja za brz ručak koji se pravi od jednostavnih sastojaka, a recept pogledajte u nastavku.

  • Sastojci:
  • 3 - 4 krompira
  • 1 crni luk
  • 450 g mlevenog mesa
  • 2 čena belog luka
  • 100 g kačkavalja
  • 1 - 2  paradajza
  • mladi luk
  • so, paprika, biber, bosiljak

Priprema:

Krompir isecite na kolutove, pa svaki kolut na pola. Pržite na ulju u tiganju. Dodajte so, biber i mlevenu papriku. U drugom tiganju propržite mleveno meso i luk (beli i crni). Kada se meso izdinsta sipajte ga preko krompira u prvi tiganj. Rasporedite pa narendajte odozgo kačkavalj i stavite kolutove paradajza. Poklopite i stavite na ringlu tek toliko da se sir otopi. ukrasite prazilukom i bosiljkom.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE