Ovo je jedan od onih recepata koji izgledaju kao da ste se previše potrudili, a ustvari su tako laki da vam recept gotovo i nije potreban. Bukvalno samo ispržite svinjetinu, umotate u slaninu, premažite medom i zatim zapečete. Pored malog broja sastojaka, druga velika stvar je da slanina drži svinjetinu zaista sočnom. Dakle, umotavanjem slaninom, svinjetina je zaštićena što pomaže da ostane dodatno vlažna prilikom pečenja. Osim toga, mast od slanine preliva svinjetinu dok se peče, što takođe doprinosi sočnosti.
- Sastojci:
- 8 do 10 kriški slanine dovoljno dugačkih da se omota oko svinjetine
- 500 g svinjskog mesa
- so, biber
- maslinovo ulje
- 2 kašike meda
Priprema:
Zagrejte rernu na 200°C. Položite trake slanine vertikalno na dasku, malo da se preklapaju. Začinite svinjetinu solju i biberom. Zagrejte ulje u tiganju i pržite svinjetinu sa svih strana dok lepo ne porumeni. Isključite ringlu i ostavite da se ohladi. Na poređanu slaninu stavite svinjetinu i urolajte. Završite sa šavom slanine na dole. Prelijte medom i premažite sve. Pecite 25 minuta. Nakon 20 minuta prelijte sokovima iz pleha pa vartite da se još zapeče. Izvadite iz rerne i ostavite da odstoji 5 minuta. Potresite još jednom neposredno pre serviranja. Za posluživanje isecite na debele kriške.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Bezglutenski posni slavski kolač
Vazdušaste kiflice zalivene jogurtom
Zapečeni posni prebranac
Najlepši ukrasi za slavske kolače
Recept za najbolji kikiriki puter