Za ručak pripremite neobično jelo od omiljenih sastojaka, kao što su pire krompir i meso. Posložite sastojke, pa ispecite u rerni. Bogat ukus i laka priprema će vas osvojiti na prvi zalogaj. Zanimljiv je predlog i za slavsku ili svečanu trpezu, a uspeva i potpunim početnicima u kuhinji. 

  • Sastojci:
  • 4 krompir 
  • 600 g svinjskog mesa 
  • 250 g pečuraka
  • 1 crni luk 
  • 50 ml mleka 
  • 3 čena belog luka 
  • čeri paradajz 
  • tvrdi sir 
  • 70 g putera 
  • 2 lovorova lista 
  • origano 

Priprema:
Krompir isecite i kuvajte u slanoj vodi 25 minuta. Izgnječite ih i dodajte puter, mleko, biber i origano. Dobro sjedinite. Na malo ulja propržite sitno seckani beli luk, pa dodajte lovor i meso isečeno na kockice. Dodajte seckani crni luk, pržite 10 minuta, pa posolite i pobiberite. Dodajte secakne pečurke i pržite 5 minuta. Dno tepsije premžaite puterom, a preko sipajte pire krompir i na njega meso sa pečurkama. Dodajte iseckani čeri paradajz. Pokrijte komadima sira. Poklopite ili pokrijte alu folijom. Pecite na 220°C oko 30 minuta. Ako imate manje zemljane posude, pecite u njima. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE