Paprike možete da punite najrazličitijim nadevima, a najpoznatije su one punjene mlevenim mesom ili sirom. Mogu da se prave i u mrsnoj, ali i posnoj varijanti, a uvek su ukusne. Predlažemo vam da paprike isečete na kolutove i punite ih nadevom od belog mesa. Ovakva kombinacija je pun pogodak, a osim za večeru možete da poslužite i za predjelo kada su neke svečanosti.
- Sastojci:
- 1-2 paprike
- 400 g pilećeg filea
- 1 jaje
- 100 g tvrdog sira
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
Priprema:
Meso isecite na kockice, posolite, pobiberite, pa dodajte jaje i rendani sir. Pospite i belim lukom i dobro promešajte. Paprike isecite na kolutove, pa poređajte u blago nauljeni tiganj. U šupljinu sipajte nadev od mesa i pržite sa obe strane po 5-7 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus