U toku je Gospojinski post i ako se pridržavate predlažemo vam da napravite odlične posne punjene paprike. Umesto mesom napunite ih pirinčem i ispecite u rerni. U toku posta ljudi često nemaju ideje za raznovrsne obroke i zato će vas ove punjene paprike oduševiti. Brzo i lako se spremaju, a neverovatno su ukusne.
Sastojci:
- 12 paprika šilja
- 2 šolje pirinča
- 1 crni luk
- 1 paradajz
- 1 kašika paradajz paste
- 1 kašičica soli
- malo peršuna
Za sos:
- 1 kašika paradajz paste
- 1 kašika limunovog soka
- 600 ml vrele vode
- 1 kašičica soli
Priprema:
Pirinač dobro operite i procedite, pa dodajte seckani crni luk, rendani paradajz, paradajz pastu, so i secakni peršun, malo bibera, začinsku papriku i dobro sjedinite. Paprike očistite od semenki, ali sačuvajte vrh koji ste odsekli. Napunite dobijenom smesom, zatvorite vrhom paprike i poređajte u nauljenu vatrostalnu posudu. Paradajz pastu pomešajte sa limunovim sokom, vrelom vodom i kašičicom soli, pa prelijte paprike. Pek papir zgužvajte, malo nakvasite i lepo pokrijte paprike. Pecite na 230°C oko 35-40 minuta. Sklonite papir i pecite još 10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem