U toku je Gospojinski post i ako se pridržavate predlažemo vam da napravite odlične posne punjene paprike. Umesto mesom napunite ih pirinčem i ispecite u rerni. U toku posta ljudi često nemaju ideje za raznovrsne obroke i zato će vas ove punjene paprike oduševiti. Brzo i lako se spremaju, a neverovatno su ukusne. 

Sastojci:

  • 12 paprika šilja 
  • 2 šolje pirinča 
  • 1 crni luk
  • 1 paradajz
  • 1 kašika paradajz paste
  • 1 kašičica soli
  • malo peršuna

Za sos:

  • 1 kašika paradajz paste
  • 1 kašika limunovog soka
  • 600 ml vrele vode 
  • 1 kašičica soli

Priprema:

Pirinač dobro operite i procedite, pa dodajte seckani crni luk, rendani paradajz, paradajz pastu, so i secakni peršun, malo bibera, začinsku papriku i dobro sjedinite. Paprike očistite od semenki, ali sačuvajte vrh koji ste odsekli. Napunite dobijenom smesom, zatvorite vrhom paprike i poređajte u nauljenu vatrostalnu posudu. Paradajz pastu pomešajte sa limunovim sokom, vrelom vodom i kašičicom soli, pa prelijte paprike. Pek papir zgužvajte, malo nakvasite i lepo pokrijte paprike. Pecite na 230°C oko 35-40 minuta. Sklonite papir i pecite još 10 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE