U toku je Gospojinski post koji traje sve do 28.avgusta. Jedan je od najstrožih postova, a obeležava se u znak sećanja na smrt Bogorodice i dan kada se uspela na nebo.
Ukoliko postite donosimo vam recept za posne punjene paprike, koje se prelivaju smesom od paradajza, brašna i vode. Kao tajni sastojak stavlja se jedna kašika ajvara za još bolji ukus.
Sastojci:
- 1 glavica crnog luka
- paprike za punjenje
- 5 čena izdrobljenog belog luka
- 2 šargarepe sečene na kockice
- 1 crvena sveža paprika
- 50 g pirinča
- 2 rendana krompira
- 1 puna kašika ajvara
- sui začin, so, biber, mlevena crvena paprika
- 200 ml kuvanog paradajza
- 1 paradajz za zatvaranje paprika
- 1 kašika brašna
- 100 ml vode
- ulje
Priprema:
Na ulju propržiti sekan luk, šargarepu, pa kad se proprži dodati pirinač, rendan krompir, beli luk, začine i sve izjednačiti. Puniti paprike i zatvarati kriškama paradajza. Izmešati vodu, paradajz, ajvar i brašno pa preliti paprike koje ste poređali u šerpu ili pleh. Dodati malo ulja odozgo na svaku papriku. Poklopiti i peći u rerni na 220 stepeni oko 60 min.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem