Slani rolati su nepresušan izvor inspiracije za sve domaćice. Mogu se praviti od gotovih ili domaćih kora, i mogu se filovati čime god želite. Odlični su kao predjelo na slavskim trpezama i obično prvi nestaju sa stola. Jako su dekorativni i ukusni.
- Sastojci:
- 700 g mlevenog mesa po izboru
- 4 lista kora za pitu
- 200 g rendanog kačkavalja
- 1 veći crni luk
- sveža mirođija, so, biber
- 2 kašike majoneza ili pavlake
- 120 ml vode
- 1 jaje za premazivanje
Priprema:
U mleveno meso dodajte seckan luk, mirođiju, so, biber i majonez ili pavlaku i vodu. Dobro promešajte. Raširite prvu koru, pospite je polovinom rendanog kačkavalja. Prekrijte drugom korom pa na nju premažite pola smese od mesa. Zatim treća kora - kačkavalj, četvrta kora - ostatak mesa. Urolajte i stavite na pleh obložen pek papirom. Premažite jajetom i pecite na 180 stepeni 30 minuta. Kada izvadite iz rerne možete posuti kačkavaljem i mirođijom po želji.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus