Isprobajte još jedan slavski recept za slani rolat sa mlevenim mesom od gotovih kora.

Slani rolati su nepresušan izvor inspiracije za sve domaćice. Mogu se praviti od gotovih ili domaćih kora, i mogu se filovati čime god želite. Odlični su kao predjelo na slavskim trpezama i obično prvi nestaju sa stola. Jako su dekorativni i ukusni.
- Sastojci:
- 700 g mlevenog mesa po izboru
- 4 lista kora za pitu
- 200 g rendanog kačkavalja
- 1 veći crni luk
- sveža mirođija, so, biber
- 2 kašike majoneza ili pavlake
- 120 ml vode
- 1 jaje za premazivanje
Priprema:
U mleveno meso dodajte seckan luk, mirođiju, so, biber i majonez ili pavlaku i vodu. Dobro promešajte. Raširite prvu koru, pospite je polovinom rendanog kačkavalja. Prekrijte drugom korom pa na nju premažite pola smese od mesa. Zatim treća kora - kačkavalj, četvrta kora - ostatak mesa. Urolajte i stavite na pleh obložen pek papirom. Premažite jajetom i pecite na 180 stepeni 30 minuta. Kada izvadite iz rerne možete posuti kačkavaljem i mirođijom po želji.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.