Slani rolati su nepresušan izvor inspiracije za sve domaćice. Mogu se praviti od gotovih ili domaćih kora, i mogu se filovati čime god želite. Odlični su kao predjelo na slavskim trpezama i obično prvi nestaju sa stola. Jako su dekorativni i ukusni. 

  • Sastojci:
  • 700 g mlevenog mesa po izboru
  • 4 lista kora za pitu
  • 200 g rendanog kačkavalja
  • 1 veći crni luk
  • sveža mirođija, so, biber
  • 2 kašike majoneza ili pavlake
  • 120 ml vode
  • 1 jaje za premazivanje

Priprema:

U mleveno meso dodajte seckan luk, mirođiju, so, biber i majonez ili pavlaku i vodu. Dobro promešajte. Raširite prvu koru, pospite je polovinom rendanog kačkavalja. Prekrijte drugom korom pa na nju premažite pola smese od mesa. Zatim treća kora - kačkavalj, četvrta kora - ostatak mesa. Urolajte i stavite na pleh obložen pek papirom. Premažite jajetom i pecite na 180 stepeni 30 minuta. Kada izvadite iz rerne možete posuti kačkavaljem i mirođijom po želji.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE