Slavskesalate zauzimaju posebno mesto na trpezi, jer idu uz sve od predjela, kiflica i proja pa sve do pečenja. Ove salate možete napraviti i dan uoči slave, jer pored toga što su jeftine, brzo se i prave, pa vam neće oduzeti mnogo vremena. Umesto ruske i mimoza salate koje se gotovo svake godine nađu na slavskoj trpezi, probajte neku od ove 3 i gosti će biti oduševljeni.

Salata sa piletinom, prazilukom i kikirikijem

  • Sastojci:
  • 450 - 500 g okoštenog bataka
  • 1 manji struk praziluka
  • 250 g krem sira
  • 2 čaše kisele pavlake
  • 100 g pečenog kikirikija
  • malo pečenog susama za dekorisanje

Priprema:

Iseckajte batak na kockice i propržite da dobije boju. Za to vreme, sitno iseckajte praziluk i malo usitnite pečeni kikiriki. U većoj činiji pomešajte pavlaku, krem sir, praziluk i kikiriki, a kad bude gotova i piletina, dodajte i nju. Odozgo pospite susam koji ste prethodno na suvom tiganju zagrejali samo onoliko koliko je potrebno da promeni boju.

Salata sa parizerom

  • Sastojci:
  • 250 g parizera
  • 200 g kukuruza smrznutog
  • 4 kuvana jajeta
  • 150 g šargarepe
  • 100 g kačkavalja
  • majonez

Priprema:

Parizer isecite na trake i poređajte po dnu tepsije, pa sipajte majonez. Zatim poređajte kukuruz, pa majonez, onda izrendajte jaja koja ste skuvali, pa majonez. Na kraju rendana kuvana šargarepa, majonez i rendani tvrdi sir. Stavite u frižider na sat vremena.

Salata sa kikirikijem i pilećim prsima

  • Sastojci:
  • 400 g pavlake
  • 50 g majoneza
  • 150 g susama
  • 100 g pečenog kikirikija
  • 400 g pilećih prsa

Priprema:

Pileća prsa usitnite, a susam propržite u suvom tiganju kratko i ostavite da se ohladi. U posudi pomešajte pavlaku, majonez, susam i kikiriki koji se usitnili u blenderu. Lepo promešajte da se sastojci sjedine. Dodajte pileća prsa i opet sve sastojke lepo sjedinite.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE