Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JUGOSLOVENSKI RECEPT ZA NATUR ŠNICLE: Dinstanje u predivnom umaku meso čini mekanim kao puter

Autor Sanja Belinić

Najlakši recept za čuvene jugoslovenske natur šnicle.

 Kako se prave natur šnicle Izvor: Shutterstock

Jugoslovenske domaćice su se često snalazile sa onim što imaju u kuhinji i tako su nastala neka od najlepših jela, a upravo takve su i natur šnicle. Možete da iskoristite meso koje imate u zamrzivaču, samo vodite računa da ne bude piletina. Sve ostale sastojke imate u špajzu, a umesto bujona možete da koristite i vodu, mada je on bolji jer dodatno omekšava meso.

  • Sastojci:
  • 1,2 kg mesa po izboru (junetina, teletina, svinjetina)
  • 3 kašike brašna + za meso
  • 1/2 glavice belog luka
  • malo senfa
  • malo bujona

Priprema:
Šnicle izlupajte čekićem za meso, pa posolite i pobiberite. Sipajte ulje da pokrije dno, pa kada se zagreje dodajte meso koje ste prethodno premazali senfom, pa uvaljali u brašno. Kratko propržite, pa izvadite iz posude. U istoj šerpi kratko propžite sitno seckan beli luk, a zatim dodajte biber i brašno (3 kašike). Promešajte, posolite, pa sipajte bujon (pomešajte kocku supe sa vodom) toliko da se napravi fini sos. Kada provri promešajte i ostavite još par minuta, pa vratite šnicle i smanjite temepraturu. Dinstajte još nekih pola sata. Umesto na šporetu, možete ih dinstati u rerni. 

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 1

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Мрки

Докле више југословени? Свињетину су посебно волели шиптари, балије, квази браћа.

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti