Jugoslovenske domaćice su se često snalazile sa onim što imaju u kuhinji i tako su nastala neka od najlepših jela, a upravo takve su i natur šnicle. Možete da iskoristite meso koje imate u zamrzivaču, samo vodite računa da ne bude piletina. Sve ostale sastojke imate u špajzu, a umesto bujona možete da koristite i vodu, mada je on bolji jer dodatno omekšava meso.
- Sastojci:
- 1,2 kg mesa po izboru (junetina, teletina, svinjetina)
- 3 kašike brašna + za meso
- 1/2 glavice belog luka
- malo senfa
- malo bujona
Priprema:
Šnicle izlupajte čekićem za meso, pa posolite i pobiberite. Sipajte ulje da pokrije dno, pa kada se zagreje dodajte meso koje ste prethodno premazali senfom, pa uvaljali u brašno. Kratko propržite, pa izvadite iz posude. U istoj šerpi kratko propžite sitno seckan beli luk, a zatim dodajte biber i brašno (3 kašike). Promešajte, posolite, pa sipajte bujon (pomešajte kocku supe sa vodom) toliko da se napravi fini sos. Kada provri promešajte i ostavite još par minuta, pa vratite šnicle i smanjite temepraturu. Dinstajte još nekih pola sata. Umesto na šporetu, možete ih dinstati u rerni.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus